dilluns, 24 de febrer del 2014

puntelló

[punteʎó] subst. m. Colp donat amb la punta del peu. 
ex: El puntelló li va deixar una bona blaüra! 
cast. puntillón, puntapié. 
ETIM.: del llatí pŭncta 'extrem', amb els dos sufixos diminutius -ell i -ó
Diàleg de l'informant: 
Abans els xiquets pegàvem puntellons: no és el mateix que donar una patà. El puntelló és amb la punta de la sabata; si pegues un puntelló a la canyella d'algú el deixes ben coent. Els que jugueu bé al baló enteneu perfectament la diferència entre un puntelló i una patà, eh que sí? 
JM

2 comentaris:

  1. Hola Emili, no et conec però admire molt el treball que fas, m'encanta aquest bloc des que el vaig descobrir! I la veritat és que m'està ajudant molt perquè estic fent una mena d'estudi fraseològic de la Safor i no és fàcil trobar-ne material. Apart de donar-te l'enhorabona per la faena que fas volia preguntar-te un dubte que no entenc. A mesura que he anat llegint les entrades he vist al final de cadascuna, després de ficar l'exemple d'un fragment on s'empra la paraula de l'entrada, fiques una quantes sigles en color groc. En aquesta entrada per exemple has ficat "JM", en altres "MGMC" i demés... voldria saber a què fan referència...

    Gràcies i continua així!

    ResponElimina
  2. Gràcies pel teu suport!
    Les inicials que hi ha al final d'algues articles són un tribut als informants. En tens el nom i els cognoms complets a l'apartat 'Col·laboradors'.

    ResponElimina